Pianomuziek, ik hou ervan.

Altijd heb ik pianomuziek prachtig gevonden. De mooie volle klanken die enerzijds een gevoel van melancholie bij me kunnen opwekken. Maar anderzijds ook heel vrolijk, blij en vol leven zo mijn hart binnen huppelen. Sowieso vind ik muziek heerlijk. Voor elke emotie is er gelukkig muziek te vinden. Voel ik me niet zo fijn dan zoek ik lekker een vrolijk zomers muziekje op en wil ik gewoon eens slobberen in mijn verdriet, dan luister ik naar een echte tranentrekker.  En dan heb ik het nog niet eens over samen muziek maken. Wat een rijkdom is het als je het talent en de vaardigheid hebt om dit te doen!

Ik geniet dan ook altijd van de filmpjes die op internet te vinden zijn waarin een iemand plaats neemt achter een stationspiano en zomaar uit het niets begint te spelen. Wat er daarna gebeurt vind ik altijd magisch. Mensen staan stil om te luisteren, deinen mee op de muziek, wagen een dansje. Maar wat ik het mooiste vind is dat wildvreemden opeens aansluiten om samen muziek te gaan maken.

Muziek verbindt mensen.

Je zal begrijpen dat ik dan ook heel blij ben met onze opdracht (opening van station Breda) waarin we deze muzikale verbinding als hoofdthema gaan gebruiken. De piano zal een prominente rol krijgen tijdens de officiele opening.

En dan kom ik terecht bij de aanleiding van dit stukje. Voor deze muzikale opening op 8 september, zijn we op zoek naar jou, reiziger van station Breda, met een talent voor piano spelen!

Kan jij goed met de piano overweg en durf je het aan om tijdens de officiële opening op het podium voor heel Breda mee te spelen? Geef je dan nu op voor de audities en maak kans om tijdens dit unieke moment op te treden! Opgeven kan je doen door een e-mail te sturen naar piano@stroomevents.nl.

Op 23 juli vinden de audities op station Breda plaats. Onder leiding van niemand minder dan componist en arrangeur Erik Vlasblom.

Durf jij je op te geven?

werving pianisten station Breda